"Saime neid Eesti võistkonna käest, kui Tamperes toimus 1968. aastal Eesti ja Soome kergejõustiku maavõistlus," avaldas soomlane.

"Neid kasutati sõjaväes armeelaste meeleolu tõstmiseks. Nerobolis oli adrenaliini, teine aine oli kasvuhormoon."

Pole saladus, et mees, kes Nevalale steroide müüs, oli tollal veel ise kergejõustikuga tegelenud Toomas Savi, kes on tunnistanud, et hankis talle 1968. aastal 50 nerobolitabletti.

Kuid Nevala ütleb nüüd, et Savi panus Soome spordimeditsiini oli tunduvalt suurem: "Soome noortekoondise liidrile saatis ta hiljem veel 500 tabletti, kümme 50-tabletilist purki. Ma ei tea, mis need olid, aga need olid vähemalt tulemuslikud. Mul oli üsna ükskõik, mis see oli."

Nevala kirjeldas ka, kuidas ta neid tablette koos ühe teise Soome odaviskajaga tarvitas. Nad tegid ainetega iga kuu läbi 20-päevase kuuri.

"Kõigepealt võtsime me kümme päeva kaks tabletti, ühe hommikul ja ühe õhtul. Siis võtsime kümnepäevase perioodi jooksul päevas ühe tableti, ning siis me lõpetasime," rääkis ta.

Nevala sõnul oli efekt tohutu. Treeningute mahud olid seejuures tavapärased, kuid jõu kasv märkimisväärne. "Kuu ajaga suutsime jalgadega suruda 50 kilo rohkem kui enne. See mõjus ka meeltele: tunne oli, nagu sind oleks just puurist välja lastud ning sa võiksid teha ükskõik mida."

Kuid tablettidel olid ka omad häirivad kõrvalmõjud. "Tundus, et kõik juhtub aegluubis ning kõik käib närvidele. Tundus, nagu oleks linnud liiga madalalt lennanud. Hormoonide kasutamine muutis mu mõtlemise plahvatuslikuks, kiireks ja teravaks. Mäletan, et mul oli võistlustel suur mure, tahtsin, et teised viskaksid kiiresti ja saaksin ise võimalikult ruttu uuesti viskama."

Pärast ebaõnnestunud 1968. aasta Mehhiko olümpiat, kus ta põrus juba kvalifikatsioonis, võttis Nevala sihiks steroidide abiga visata täis kolmekohaline tulemus, kuid mehe parimaks jäi 1970. aastal Helsingis visatud 92.64, mis jäi tollal Jorma Kinnuneni maailmarekordile alla 6-sentimeetriga.

Rahvusvahelise Olümpiakomitee meditsiinikomisjon keelustas anaboolsed steroidid alles 1974. aastal.