Kõige šokeerivama paljastuse tegi filmis endine Venemaa antidopinguagentuuri ametnik Vitali Stepanov, kes ütles, et mitmed Venemaa spordialaliidud pakkusid Venemaa dopingutestijatele positiivsete proovide kinni mätsimiseks raha.

Lisaks süüdistas Stepanov riigi dopingutestilabori juhti Grigori Rodšekovit proovide võltsimises ja keelatud ainete müümises.

Stepanovi naine, endine 800 meetri jooksja Julia (neiupõlvenimega Rusanova), kes 2013. aasta veebruaris dopingukontrollis põrus, ütles, et keelatud aineid vahendasid talle treenerid ning isegi Venemaa kergejõustikuliidu meditsiiniülem Sergei Portugalov, kes andis sportlastele dopinguaineid, kui sai vastutasuks 5 protsenti nende sissetulekust pluss võitude eest saadud boonused.

Naine avaldas, et Venemaa sportlastel on kombeks võistlusväliseid testimisi vältida välismaistes treeninglaagrites valenimesid kasutades.

"Enamus sportlasi võtab midagi, umbes 99 protsenti. Ning sa saad kõike. Mida raskem on ainet tuvastada, seda kallim ta on," ütles ARD-le kirja teel kettaheitja Jevgenia Petšerina.

Chicago maratoni kolmekordne võitja (2009-2011) ja 2010. aasta Londoni maratoni võitja Lilija Šobuhhova tunnistas, et maksis Venemaa kergejõustikuliidule tema positiivse dopinguproovi kinni mätsimise eest 450 000 eurot pärast seda, kui alaliit hoiatas naist "kaasnevate probleemide eest" ning 2012. aasta Londoni olümpialt eemale jäämisega. Olümpia maratonil ta siiski jooksis, kuid katkestas.

Kui Šobuhhova sel aastal lõpuks vahele jäi, maksis alaliit talle ja tema abikaasale kompensatsiooniks 300 000 eurot tagasi. Rahaülekanne tuli seejuures alaliidu presidendilt Valentin Balahhintševilt isiklikult, kes on ka IAAF-i varahoidja.

"Loomulikult on see šokeeriv," ütles maailma antidopinguagentuuri (WADA) peadirektor David Howman ARD-le. "Me peame tagama, et need, kes hirmu all kannatavad, oleksid kaitstud."

"Keegi tulgu parem vastustega lagedale," vihastas WADA endine president Dick Pound. "Kui midagi nii suuremõõtmelist ükskõik mis riigis organiseeritakse, on see väga tõsine probleem nii rahvusvahelise spordi kui ka dopinguvastase võitluse jaoks."

Filmis tunnistas veel dopingu tarvitamist seni puhtaks sportlaseks peetud valitsev 800 meetri olümpiavõitja Maria Savinova. Ekraanil oli naise nägu udutatud ning hääl moondatud, kuid ARD avaldas meediale siiski ta nime. Savinova tunnistas, et tarvitas keelatud steroidi oksandrolooni.

Venemaa kergejõustikuliit ja antidoping keeldusid kommentaaridest.