Kõige kurjemalt on sõna võtnud endine Rootsi kõrgushüppaja Patrik Sjöberg, kes nõuab, et kohalik kergejõustikuliit 27-aastase sportlase kaitseks välja astuks.

Ajaleht Expressen küsis Rootsi kergejõustikuliidu presidendilt Björn O. Nilssonilt, kuidas nad kavatsevad paljastusele reageerida ning sai uskumatuna kõlava vastuse: mees mõistis juhtunu hukka, kuid ütles, et tema võimuses pole seda enam tagantjärele lahendada. Hjelmer peaks Nilssoni arvates ise politseisse avalduse tegema.

"Me ei tegele politseiuurimisega. Meil pole selleks kompetentsi ja see oleks vale. Kui Moa tunneb end halvasti, pakun ma välja, et me võiks talle lihtsalt toeks olla," ütles Nilsson.

"On põrgulikult argpükslik öelda, et see on politsei asi. Nad veavad alt Moad ja kõiki teisi, kes võivad olla sama inimese ohvriks langenud," põrutab Sjöberg, kelle meelest andis Nilsson välja sõnumi, et noortel kergejõustiklastel pole enda alaliidu ja koondise poolt kaitset loota.

"Avaldus, et te ei uuri seda, kõlab lihtsalt haigena. Lapsevanemana kaaluks ma tõsiselt, kas panna oma laps kergejõustikutrenni, kui te arvate, et see pole teie ülesanne lahendada. Mul võttis vaid pool tundi aega, et välja uurida, kes see tüüp oli. Te peaksite sama tegema."

Patrik Sjöberg 1995. aastal Stockholmis.