31-aastane Harting parandas hooaja tippmarki enam kui kahe meetriga, tõestades esmakordselt, et on 2014. aasta sügisel saadud põlvevigastusest täielikult taastunud ning tagasi tippu kerkinud. Meistrile omaselt tegi Harting hea tulemuse just seal, kus seda enim vaja oli - nimelt peaksid võistluse kolm paremat tagama omale koha nii Amsterdami EM-il kui Rio olümpial (ametlikku kinnitust pole sakslastelt koondiste osas veel tulnud).

Teine oli samuti heast klassist 66.41-ga Roberti vend ning eelmise aasta meister Christoph Harting. Kolmanda koha sai Daniel Jasinski tulemusega 65.18.

Alates 2007. aastast on kõik Saksamaa meistritiitlid kettaheites läinud Hartingi perele - neist üheksa Robertile ja üks Christophile.

Maailma edetabeli esikolmik näeb nüüd välja selline: Piotr Malachowski 68.15, Christoph Harting 68.06 ja Robert Harting 68.04.

Sarnane luksuslik seis, kus normitäitjaid on rohkem kui kohti, tähendas, et Saksamaa meistrivõistlused kujunevad oluliseks ka odaviskajatele.

Võidu võttis oodatult Thomas Röhler, kes viskas teises voorus 86.81 ning jäi teistele kättepüüdmatuks. Teine oli isikliku rekordi 83.73-ni viinud Julian Weber ning kolmas 81.98 visanud Andreas Hoffman.

Neljanda kohaga pidi leppima maailma hooaja edetabeli kolmas mees Johannes Vetter, kes loodab siiski tiitlivõistlustele pääseda. "Alaliidult pole Riosse pääsejate kohta infot küll tulnud, aga ma olen ikkagi maailma edetabelis kolmas 87.11-ga," vahendab Saksa meedia Vetteri sõnu.

Sarnane olukord on ka paljukordsel tiitlivõistluste medalistil Christina Obergföllil, kes oli naiste odaviskes 59.93-ga neljas. Võitis Christin Hussong isikliku rekordiga 66.41.