Lawson andis positiivse dopinguproovi 2018. aasta aprillis, kui tema organismist leiti anaboolset steroidi epitrenbolooni, mis on mõeldud eeskätt lihasmassi suurendamiseks.

Pärast seda, kui ameeriklasele määrati nelja-aastane võistluskeeld, kaebas ta karistuse edasi spordiarbitraaži, kus saigi lõpuks võidu.

Lawson suutis ära tõestada, et epitrenboloon sattus tema organismi veiseliha kaudu, mida ta sõi päev enne saatusliku dopinguproovi andmist ühes Arkansase restoranis. Uurimine tõestas, et selle restorani liha tuligi tootjalt, kes kasutas loomakasvatuses sama steroidi, millega Lawson vahele jäi. Ameerikasel oli restoranikülastusest alles krediitkaardi kviitung, mis tõestas tema ostu.

2017. aastal Londoni MMil kaugushüppes 8.44-ga hõbemedali võitnud Lawson kinnitas, et on end viimased poolteist aastat heas vormis hoidnud ning hakkab nüüd jahtima Tokyo olümpiamängude pääset.

"Olen väga elevil, et saan võimaluse maailmale näidata, kui kõvasti olen trenni teinud ja vaeva näinud. Olen elu parimas vormis," sõnas 25-aastane Lawson USA meediale.