Näiteks pole Oslo Teemantliigale kunagi kutsutud USA sprinterit Justin Gatlinit. Ukse taha on jäetud ka nende riikide sportlased, kelle kodumaal on dopinguvastase võitlusega probleeme, kuigi nende enda minevik on puhas olnud.

Bisletti staadionil toimuvad Võimatud Mängud juba homme. Anaboolse steroidi kasutamise eest 2016. aastal pooleteistaastase võistluskeelu saanud Therese Johaug läheb seal jooksma 10 000 meetrit.

"Meil ei olnud Johaugi võistlema kutsudes mingeid kõhklusi. Oleksime ta kutsunud isegi siis, kui me korraldanuks tänavu Teemantliiga etappi," ütles võistluse promootor Steinar Hoen ajalehele VG.

Endise kõrgushüppaja sõnul peetakse Johaugi ikkagi puhtaks sportlaseks, kuna usutakse, et ta ei võtnud keelatud ainet tahtlikult, vaid see sattus tema kehasse tõesti läbi huulekreemi, nagu suusataja ise väitis.

"Võite nõustuda või mitte nõustuda. Isiklikult usun ma tema selgitust sada protsenti. Ta on karistuse ära kandnud ja on juba pikalt võistelnud MK-sarjas. Ma võtan selle otsuse eest vastutuse," lisas Hoen.