Mõlemas rekordis oli sealjuures omamoodi osaliseks 20-aastane sprinter Michael Norman. Esmalt püstitas Norman 400 meetri jooksus uueks sisemaailmarekordiks 44,52, ületades viie sajandikuga Kerron Clementi nimel olnud 13 aasta vanuse tippmargi. Seejärel tuli Norman koos Southern California ülikooli nelikuga 4x400 meetri teatejooksus esimesele kohale - ent maailmarekordi saab enda nimele hoopis teisele kohale tulnud Texas AMi nelik!

Põhjus on lihtne: Rahvusvaheline Kergejõustikuliit arvestab teatejooksudes maailmarekorditena vaid neid jookse, kus kõik neli sportlast on pärit samast riigist. Võidumeeskonnas oli kolme ameeriklase kõrval üheks jooksjaks aga Antigua ja Barbuda sprinter Rai Benjamin.

Southern California võiduajaks oli 3.00,77, teise koha saanud Texas AMi ajaks 3.01,39. Senise maailmarekordi, vaid nädal aega tagasi Poola neliku poolt Birminghami sise-MMil joostud 3.01,77, ületas sealjuures ka kolmanda koha saanud Florida ülikool, kes jooksis 3.01,43, ent nende ridades oli lausa neli erinevat rahvust: ühe ameeriklase kõrval ka nigeerlane, jamaicalane ja taanlane.