Kui tavaliselt pannakse kaugushüppajate lõppjärjestus paika kuue katse järel ning võitjaks kroonitakse pikima hüppe teinud sportlane, siis Stockholmis katsetatakse uut formaati. Nimelt pannake viie katse järel lukku esikolmik ehk viimasesse vooru pääsevad vaid kolm pikimat hüpet teinud osalejat. Võitjaks kerkib sportlane, kes näitab viimasel katsel pikimat õhulendu.

Kui "minifinaalis" peaksid sportlased saama kirja võrdse tulemuse, siis kuulutakse võitjaks sportlane, kes varasema viie katse seas sai kirja pikima lennu.

Teemantliiga sarja juht Petr Stastny usub, et uus süsteem tuleb alale kasuks. "Tahame olla innovatiivsed ja proovida uusi kontsepte. Arvestades COVID-19 mõju Teemantliigale, siis nüüd on kindlasti õige aasta veidi eksperimenteerida," rääkis ta. "Selline formaat tuleb kasuks sportlastele, kellel on võimekus esineda kõige pingelisemates olukordades. Usume, et see toob rohkem draamat staadionile, sest enne viimast katset pole midagi selge."

Kolmikhüppe kahekordne olümpiavõitja ja neljakordne maailmameister Christian Taylor mõistis uuenduse hukka. "Loodan, et see idee järgmisel hooajal ei jätku," kirjutas ta sotsiaalmeedias. "Ühtlasi loodan, et Kergejõustiku Ühendus võiks rääkida sportlaste või töögrupiga, kes pidas seda "heaks" ideeks. Tahaksin mõistan, kuidas see saaks kuidagigi olla parem kui traditsiooniline formaat."