Hooaja edetabelis kuuluvad kolme parema sekka küll ameeriklased, kuid mitte üksnes need, keda üldiselt oleme harjunud kõige kõrgematel kohtadel nägema.

Üllatuslik esinumber

Hooaja tippmarki on juba üle nelja nädala enda käes hoidnud Rasmuse eakaaslane, samuti 1992. aastal sündinud Michael Stigler, kes läbis Austinis kümne tõkkega kaetud staadioniringi 48,44-ga (võrdluseks: Mägi rekord on 48,54). Tõsi, et tegu on üliõpilasega, ei ole tema prioriteediks sel aastal MM-ile jõudmine, küll aga loodab ta järgmisel aastal end kivikõvasse USA olümpiakoondisse murda.

Maailma teine on hetkel hoopis kuulsam mees, kolmekordne maailmameister Bershawn Jackson, kes võttis laupäeval Des Moines'is peetud Drake Relay'l 48,87-ga võidu selliste tippude nagu Michael Tinsley, Javier Culsoni ja Johnny Dutchi ees. 31-aastase Jacksoni hooaja tippmark on püstitatud aga nädal varem, kui ta jooksis Wacos välja aja 48,61. Muide, mullu oli Jacksonil oma jooksu leidmisega suuri probleeme ning tema hooaja tippmargiks jäi harjumatu 48,76.

Hooaja edetabelis asub kolmadal kohal äsja mainitud Dutch, USA mullune meister, kes jooksnud tänavu 48,82. Tabeli neljandalt realt leiame aga alles 18-aastase Jamaica nooruki Jaheel Hyde'i, ajaks igati korralik 49,01.

Esimese eurooplane paikneb viiendal kohal, nimeks Thomas Barr ja ajaks 49,08. Iirlane oli mäletatavasti mullusel Zürichi EM-il üks medalifavoriite, ent poolfinaalist kaugemale ta üllatuslikult ei jõudnudki.

Ässad alustasid rahulikult

Tiitlivõistluste hooaega on alustanud üsna rahulikult mitmed MM-i suurfavoriidid. Kõige kuulsusrikkam on esikümne lõpp, kus paiknevad lõuna-aafriklane Louis Jacobus van Zyl (8.; 49,26) ning ameeriklased Michael Tinsley (9.; 49,39) ja Kerron Clement (10.; 49,42). Ka Puerto Rico jooksukuulsus Javier Culson võtab hooaja algust mõistusega (12.; 49,47).

Kui Eestis püsib meeste 400 meetri tõkkejooks hetkel puhtalt Rasmus Mägi õlgadel, siis Soomes on tekkimas Oskari Möröle kõva konkurent. Nimelt parandas 22-aastane Jussi Kanervo aprilli alguses USA-s rekordit pea poole sekundiga ja jõudis üheksanda soomlasena "alla 50 sekundi" klubisse - aeg 49,78.