"Bostoni maraton on maailma vanim maraton. Bostonlased on traditsiooni hästi hoidnud. Maraton on maailma tippmaratonide rivis väga kõrgelt hinnatud, reas Berliini, Chicago, Londoni ja New Yorgi maratoniga," lausus Atonen.

"Kuna maraton toimub esmaspäeviti nn Partriot Day´l, siis on linn rahvast täis, kõigil on tõeline pidutuju. Maratoni start on Hopkintonis, väikeses linnakeses 26 miili eemal Bostonist. Seetõttu on korraldajatel kaks eraldi ülesannet - stardi ja finiši, mis asub Bostoni südalinnas, korraldamine. Korraldus on väga hea tasemel. Näiteks eelmisel aastal toimus maraton meeletus kuumuses ning korraldajad suutsid jooksu läbi viia ning kõige eest hoolitseda," meenutas Atonen Delfi palvel eelmise aasta maratoni.

"Peab arvestama, et stardis on 27 000 jooksjat ning neid tuleb vaatame kordades rohkem inimesi. See on pidu. Jooksjatele, peredele, sõpradele, linnakodanikele. Ja kui keegi antiinimene kavatseb seal end välja elada, siis on seda väga keeruline, kui mitte võimatu, takistada," möönis Atonen. "Minu jaoks oli imetlusväärseim hetk tänavu, kui plahvatuse järel mõni, peaaegu maratoni ehk üle 42 kilomeetrit läbinud jooksjad, hädasolijaid abistama läksid. Tundmata väsimust, unustades lõpujoone, kartmata midagi. Sest nad olid inimesed!" lausus eestlane.

"Ma ei saa aru vandenõuteoreetikutest. Muidugi on õudne, kui ilus pidu nii rikutakse ja süütud inimesed hukkuvad, aga levitada otsitud süüdistusi ja ehk isegi täites kogu õuduse korraldajate ootusi paanika tekitamiseks, see ei mahu mulle pähe. Ootame, küllap selguvad süüdlased. Parim, mis me teha saame, on edasi elada ja joosta. Mina panin end juba järgmislee maratonile kirja...", lõpetas Atonen.