Meeste 4 x 100 meetrit

Meeste teatejooksu võitis samuti oodatult just Jamaika sprindikoondis, Usain Boltile oli see kolmandaks MM-kullaks Moskvas, Boltil on nüüd kokku 8 MM-kuldmedalit ja 2 MM-hõbemedalit, lisaks veel kuus olümpiakulda. Jamaika sprindinelikusse kuulusid lisaks Boltile veel 100 meetri distantsi MM-pronksmedali omanik Nesta Carter, Kemar Bailey-Cole ja Nickel Ashmeade. Võiduajaks oli 37,36, mis on maailma hooaja uus tippmark. 

Hõbemedalile tuli Ameerika Ühendriikide nelik, kellel ebaõnnestus teatepulga üleandmine just viimases vahetuses, kui Rakieem Salaam ei suutnud Justin Gatlinile kurvi lõpus pulka korralikult kätte anda. USA teateneliku aeg oli 37,66.

Pronksmedalid pälvis esialgu Suurbritannia teatenelik, ajaga 37,80, kuid seejärel britid diskvalifitseeriti valesti tehtud vahetuse tõttu. Kolmandale kohale tõusid seega Kanada sprinterid ajaga 37,92.

Naiste 4 x 100 meetrit

Naiste teatejooksu võitis mõnevõrra oodatult Jamaika sprindikoondis, kelle võiduaeg 41,29 tähendab uut MM-ide rekordit ja Jamaika rahvuslikku rekordit. Võidukasse sprindikoondisesse kuulusid Carrie Russell, Kerron Stewart, Schillonie Calvert ja Moskva MM-i kuldne tüdruk, Shelly-Ann Frazer-Pryce.

Hõbemedalile jooksis end Prantsusmaa teatenelik, pronksi sai aga järjekordselt kehva teatevahetuse teinud Ameerika Ühendriikide naiskond, sealjuures peab Ühendriikide nelik tänama viimases vahetuses jooksnud Octavious Freemani, kes jäi lõpusirgel kiiruse poolest alla vaid Frazer-Pryce'ile. Prantsusmaa naiskonna ajaks märgiti 42,73, Ühendriikide naiskond jäi neile alla vaid kahe sajandikuga.

Meeste kolmikhüpe

Meeste kolmikhüppas näitas Prantsusmaa suurlootus Teddy Tamgho kogu maailmale, et tema aeg on alanud. Kuni viimase vooruni oli Tamgho esikohal tulemusega 17.68, kuid sama tulemus oli ka kuubalasel Pedro Pablo Pichardol. Tamghol oli siiski eelis, sest tema paremuselt teine hüpe oli Pichardo omast parem.

Tamgho ei tahtnud asju juhuse hooleks jätta ja viimasel hüppel näitas prantslane, milline sisu temas peitub: prantslane hüppas viimasel katsel koguni 18.04! 24-aastasest Tamgho'st sai alles kolmas mees, kes on hüpanud üle 18 meetri, rohkem on hüpanud vaid maailmarekordiomanikust britt Jonathan Edwards (18.29) ja ameeriklane Kenny Harrison (18.09).

Pichardo enda tulemust ei parandanud, talle jäi 17.68 ja hõbemedal. Pronksmedali võitis ameeriklane Will Claye tulemusega 17.52.

Võistluse teine suursoosik Tamgho kõrval oli multitalent Christian Taylor Ameerika Ühendriikidest, kes võitis kulla kolmikhüppes nii Londoni olümpialt kui 2011. aastal toimunud Daegu MM-ilt. Taylor on tuntud ka hea kaugushüppajana (isiklik rekord - 8.19) ja sprinterina (400 m - 45.34, 200 m - 20.76), kuid seekord jäi ameeriklane hätta enda hüppetehnikaga.  Parimaks tulemuseks jäi 17.20 ja seega neljas koht.

Naiste odavise

Sakslanna Christina Obergföll viskas juba teises voorus 69.05 ning konkurendid ei suutnudki Obergfölli ühele imeviskele vastata. Sakslanna teised tulemused olid "vaid" 64 meetri kanti, kuid ühest õnnestunud katsest piisas - Obergföllist sai uus odaviske valitsejanna. See oli sakslannale alles esimene MM-tiitel.

Hõbemedali võitis üllatuslikult austraallanna Kimberley Mickle uue isikliku rekordi, 66.60-ga. Pronksmedalile tuli suursoosik, Heino Puuste juhendatav venelanna Maria Abakumova 65.09-ga.

Meeste 1500 m jooks

Meeste 1500 meetri jooksus polnud vastast tiitlikaitsjale Asbel Kipropile, keenialase võiduaeg oli 3.36,28. Hõbemedali võitis ameeriklane Matthew Centrowitz (3.36,78), pronksmedali Lõuna-Aafrika Vabariigi keskmaajooksja Johan Cronje (3.36,83).

Naiste 800 m jooks

Pingelise naiste 800 meetri jooksu võitis suurepärase ajaga keenialanna Eunice Jepkoech Sum. Kulla tõi keenialannale uus isiklik rekord 1.57,38. Hõbemedali tõi Venemaale koju Maria Savinova (1.57,80, hooaja parim tulemus), pronksmedali võitis ameeriklanna Brenda Martinez (1.57,91, isiklik rekord).