Briti pikamaajooksja on üks kaheksast tippsportlasest, kes seni sellise avaldusega välja on tulnud.

"Olen valmis kõigeks, mis tõestaks, et ma olen puhas sportlane," ütles ta.

Briti kergejõustikuliit on avaldanud kartust, et selline selektiivne andmete avaldamine võib tekitada arusaamasid, nagu oleks need, kes selleks luba ei anna, automaatselt dopingukahtlusega. Andmete avaldamisest loobumist on ajalehte tungivalt soovitanud ka rahvusvahelise kergejõustikuliidu advokaadid.

Sunday Timesi teatel on IAAF-i andmebaasis 20 Farahi vereproovi, mis võetud ajavahemikus 2005 juuni kuni 2012 mai ning kõik nende näitajad on normaalsuse piires.

Lisaks Farahile tahavad oma andmed avalikuks teha ka Jo Pavey, Lisa Dobriskey, Jenny Meadows, Freya Murray, Hatti Archer, Emma Jackson ja Andy Baddeley.

1500 meetri jooksus olümpiafinaali pääsenud Baddeley ütles: "Kui avalikkus ja fännid meid vaatavad, tahan, et nad usuksid seda, mida nad näevad. Oma andmete avaldamine on ainus asi, mida ma saan omalt poolt puhta spordi eest võitlemiseks teha."

Saksa telekanal ARD/WDR ja Sunday Times avaldasid nädala eest, et nad on tutvunud 5000 sportlase vereproovi tulemustega ning üle 800 atleedi puhul on alust kahtlustada neid veredopingu kasutamises. Farah sattus dopinguskandaali juba varem, kui avalikuks tulid tema treeneri Alberto Salazari hämarad teod.