"Kaugushüpe on üks neist aladest, kus maailmarekord on püsinud pikka aega. Jesse Owensi oma püsis 25 aastat, Bob Beamoni oma 23 ja minu rekord on püsinud 24 aastat. Seega, kui keegi väidab, et Jesse Owensi ja Bob Beamoni rekorditega oli midagi valesti, kas me kustutame ka need tulemused?" rääkis Powell pühapäeval BBC 5 spordinädala saates.

1991. aasta Tokyo MMil maailmarekordi 8.95 hüpanud Powell tunnistas, et Suurbritannia kergejõustikujuhi Ed Warneri välja käidud rekordite kustutamise idee ajab teda tõsiselt vihale.

"Kes on see inimene? On ta üldse kunagi võistelnud? Teab ta midagi kergejõustikust? Jääge ometi vait! Te ei saa karistada inimesi, sest te arvate, et keegi tegi midagi valesti. Kui mina olnuks ainus sportlane, kes oli puhas, siis oleks mind vale karistada kellegi teise vigade pärast," ründas 52-aastane ameeriklane Warnerit.

Powell lubas, et ei loobu oma rekordist võitluseta ja ähvardas kõigile, kes seda kustutada püüavad, vastu astuda. "See on minu elu ja ma ei lase teil seda teha. Olen tugev mees ja seisan selle eest, mida olen saavutanud. Kas te süüdistate mind petmises? Siis see tähendab seda, et te kutsute mind valetajaks ja te peate seda tegema näost-näkku. Ma olen mees ja sina oled mees, sul tuleb minuga tegemist."

Samas BBC saates esinenud Warner kinnitas, et ta ei kahtle Powelli tulemuste puhtuses. "Keegi pole vihjanud, et Mike'i (Powell) rekord oleks midagi muud kui puhtalt saavutatud, kuid huvitav on see, et peaaegu samal ajal kuulitõukes maailmarekordi püstitanud ameeriklane Randy Barnes sai dopingu kasutamise eest eluaegse võistluskeelu. Ma vaatan seda juhtumit ja mõtlen: kas see maailmarekord peaks ikka Barnesile kuuluma? Paljud sellised rekordid tekitavad küsimuse, et see pole ju võimalik," rääkis Warner, lisades, et vaja on leida mingi võimalus, et kahtlased rekordid tabelitest kustutada.