"Istusin tol õhtul voodil ja panin tähele, et see number kasvab hüppeliselt. Enne seda oli mul ligi 12 000 jälgijat, kuid siis hakkas neid iga minutiga sadade kaupa juurde tulema. See ei lõppenudki ära. Varsti kirjutas mulle mu vend ja ütles, et kogu internet räägib minust. Guugeldasin oma nime ega uskunud oma silmi! Seal oli artikleid mitmes keeles, paljudest ei saanud ma arugi," rääkis 21-aastane kergejõustiklane ajalehele Bild.

"Ma üritasin välja mõelda, kuidas ma oma jälgijate plahvatuslikku kasvu vanematele seletan, nii et nad ära ei ehmataks. Järgmisel päeval oli mul ühe sponsoriga kohtumine ning selle vastutav töötaja tervitas mind selle uudisega. Mu vanemad olid seal ning see tuli neile kui välk selgest taevast. Esimesed paar päeva ja nädalat ei julgenud ma midagi postitada, sest nii paljud inimesed oleksid seda näinud ning need pole ainult mu sõbrad ja tuttavad."

Schmidtil on Instagramis üle 781 000 jälgija, endisel maailma esireketil Kerberil "vaid" 658 000.

"Ma ei suuda seda selgitada. Angie Kerber on kõige tuntum Saksamaa sportlane. Minu puhul see nii ei ole. Ta on spordiikoon," kommenteeris Schmidt.

Küsimusele, kas ta on nii suure tähelepanu tõttu tajunud kolleegide kadedaid pilke, vastas Schmidt: "Keegi pole mulle selle kohta midagi öelnud ning ma ei tea, mida minu selja taga räägitakse. Ma olen alati rõhutanud, et mu fookus on selgelt spordil. Ma tahan, et mind selle järgi hinnatakse: sportlasena. Ma ei taha, et mind mu välimuse järgi hinnataks."

Schmidt lisas, et pole mõelnud sportlaskarjäärile lõppu teha ja modellindusele keskenduda, kuigi tal on ühe modelliagentuuriga leping.

"Ma naudin treenimist. Ning eriti seda, kui ma laupäeval pärast kiirustreeninguid omadega läbi olen ja mõtlen, kas peaks veel ühe ringi tegema - sellise, mis ei oleks nii piinav. Aga kui ma võistlustel hea aja jooksen, on see kõik unustatud," ütles ta.

Schmidtil küsiti, kas ta elaks praegu modellitööst ära. "Ei, sest ma ei tee seda väga palju. Ma isegi lükkan paljud pakkumised tagasi, sest need ei sobi mulle. Sport on selgelt esikohal. Mul on siiski leping modelliagentuuriga, kelle all on mitmed sportlased ning nad arvestavad meie treeningplaanidega," sõnas ta.

Suure tähelepanuga käivad kaasas ka veidrad Instagrami sõnumid. "Vahel kirjutatakse ebamoraalseid asju, väga-väga kahtlaseid. Ma ei laskuks detailidesse," ütles Schmidt, lisades, et ka Playboy ajakiri on talle fotosessiooni pakkunud, kuid sellest võimalusest otsustas neiu loobuda.

Schmidt avaldas veel ühtlasi, et tema poiss-sõbral pole tema piltide vastu midagi: "Me oleme kolm ja pool aastat koos olnud ning praktiliselt kokku kasvanud. Seega see ei häiri teda. Tema ongi enamus mu piltide autor."

Schmidt pole saladust teinud, et tema eesmärk on pääseda Tokyo olümpiale. Tema 400 meetri isiklik rekord sel distantsil on 53,66. Olümpianorm on aga rohkem kui kahe sekundi võrra kangem - 51,35. 200 meetri olümpianormile 22,80 jääb tema isiklik rekord alla 1,39 sekundiga.