Venemaa meedia kirjutas juba eile, et Beloborodova jäi vahele 2005. aasta kergejõustiku MM-i dopinguproovide kordustestimisel, kuid IAAF pole seda kinnitanud, vahendab NBC Sport.

Venelanna patustas keelatud ainetega ka 2007. aastal, saades toona anaboolse steroidi kasutamise eest kaheaastase võistluskeelu. Kuna tegemist on juba teise rikkumisega, ähvardab Beloborodovat nüüd eluaegne võistluskeeld. Ühtlasi võidakse talt ära võtta 2012. aasta Londoni olümpiakuld.

32-aastane Beloborodova, kes kandis kuni 2014. aastani perekonnanime Lõssenko, on võitnud kaks maailmameistritiitlit ning on endine vasaraheite maailmarekordiomanik (2006. aastal uuendas ta maailma tippmarki Tallinnas). Venelanna tuli võistlussporti tagasi eelmisel hooajal pärast lapse sünnitamist, kuid tänavui pole ta veel võistelnud.

R-Sport kirjutas eile, et 2005. aasta Helsingi MMi dopingutestide kordustestimisel jäid vahele koguni 18 Venemaa kergejõustiklast. Väidetavalt põrusid kontrollis lisaks Beloborodovale toonase MMi kuldmedalistid Julia Petšonkina (400 m tj ja 4x400 m) ja Olga Rjabinkina (kuul) ning hõbemedalistid Jekaterina Volkova (3000 m takistusjooks) ja Aleksei Vojevodin (käimine).