Mwangit süüdistatakse selles, et ta üritas raha välja pressida kahelt dopinguga vahele jäänud sportlaselt. Nimelt andsid mullusel Pekingi MM-il positiivse dopinguproovi 400 meetri jooksja Joyce Sakari ning 400 meetri tõkkejooksja Franciska Koki. Nii Sakarile kui Kokile määrati 4-aastane võistluskeeld.

Hiljuti antud intervjuus Associated Pressile väitsid kaks jooksjat aga, et Mwangi soovis neilt raha välja pressida, pakkudes vastutasuks lühemat karistust. Seetõttu määratigi Mwangile esialgu 180-päevane tegutsemiskeeld. Tegevdirektor ise on süüdistusi eitanud ning soovib karistuse vaidlustada.

Keenia jäetakse olümpialt eemale?

Keenia kergejõustiklaste dopinguprobleemid on suureks probleemiks olnud juba pikemat aega ning viimase kahe aasta jooksul on keenialased andnud üle 40 positiivse dopinguproovi. Sealjuures on mitmel puhul tuvastatud ka Keenia kergejõustikuliidu korruptiivne tegevus, mille käigus oma sportlasi dopinguproovidest ette hoiatati või neile karistusest "vabaks ostmist" pakuti. Nende kahtlustuste tõttu sai novembri lõpus 180-päevase tegutsemiskeelu Keenia kergejõustikuliidu president Isaiah Kiplagat.

Arvukate dopingujuhtumite tõttu on IAAF Keeniat ka olümpiamängudelt eemalejätmisega ähvardanud. "Teame, et osad riigid on teinud meie mainele ebaproportsionaalselt palju kahju ning meil võiks olla rohkem algatusvõimet," ütles IAAFi president Sebastian Coe BBC vahendusel. "Ja kui see tähendab nende maailmameistrivõistlustelt või olümpiamängudelt eemaldamist, siis me peame seda tegema."