Entsüklopeedia: Hermafrodiitsus on kahesoolisus, liitsugulisus ehk mõlemasugulisus. Naistel võib harvadel juhtudel esineda kõdistist välja arenenud sugutikujuline moodustis ning meestel tupetaoline elund. Paljunemisfunktsiooni neil elundeil siiski ei ole.

Uuringute tulemusena leiti, et Caster Semenyal on olemas nii naiste kui meeste suguelundid. "Kuna see on bioloogiline juhtum, dopinguga mitte seotud, siis ei kavatse me teda karistada," vahendavad erinevad Austraalia online väljaanded Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu pressiesindaja Nick Davies´i sõnu.

"Testid ei tuvastanud sportlase poolt ühtegi väärkäitumist, kuid bioloogiline eripära annab Caster Semenyale teiste ees eba-ausa eelise. Sellise juhtumi puhul ei järgne automaatset diskvalifitseerimist või tulemuste tühistamist," lisas Davies.

Analüüside tulemused on näidanud, et testosteroni tase Semenya organismis ületab kolmekordselt naiste "normaalse" taseme. Rahvusvaheline Kergejõustikuliit tõenäoliselt keelab Lõuna-Aafrika jooksjal edaspidi õrnema soo jõuproovidel osaleda.