Nii suure summa kaotamise paljastas auditi raportile ligi pääsenud ajaleht The Nation. Kahetsusväärne juhtum seab kahtluse alla 2020. aastal toimuma pidava kergejõustiku U20 MM-i, mille korraldusõiguse keenialased eelmisel kuul endale said. Edukate juunioride tiitlivõistlustega loodab Keenia lõpuks korraldada ka täiskasvanute MM-i.

"IAAF-i vahendite vargus pandi toime läbi kohaletoimetamata tarnete ning dokumentatsiooni puudumise. Ning ikkagi on neil veel 138 miljoni šillingu (1,5 miljoni euro) jagu maksmata arveid," kirjutab The Nation.

"See pole lihtsalt võimalik, arvestades, kui palju tööd selle ürituse nimel on tehtud," ahastas Keenia spordiminister Kirimi Kaberia. "Aga, siiralt, ma tahaksin seda raportit näha, enne kui ma detailsemaid kommentaare annan. Mul pole tõesti midagi varjata."

Skandaali teemal on sõna võtnud ka Aafrika odaviske rekordiomanik ja olümiahõbe Julius Yego. "Ma pole ikka veel oma tasu saanud, isegi mitte pärast pikka peale käimist. Minu nägu kasutati ürituse reklaamimiseks ja promomiseks," väidab ta.