Keenialannalt võeti positiivne A-proov septembri lõpus ehk kaks nädalat enne tema võitu Chicago maratonil, teatab New York Post. B-proovi ei ole veel analüüsitud.

"Ma olen šokeeritud," teatas Jeptoo treener Claudio Berardelli. "Nüüd pannakse terve Keenia süsteem kahtluse alla. Inimesed hakkavad rääkima, et nüüd nad teavad, miks keenialased kiiresti jooksevad. Aga mina tean, kuidas nad treenivad ja kuidas nad on motiveeritud."

Treener lisas, et ta ei suuda oma hoolealuse dopingu kasutamist uskuda. Jeptoo on andnud juhtunule vaid lühikommentaari: "Need süüdistused on valed."

Athletics Kenya said
its medical and anti-doping commission will meet next week with Jeptoo
"to establish whether she would wish to exercise her right to order for
testing of the 'B' sample."

At least 36 Kenyan athletes have failed dope tests in the past two
years.
Read more at: http://www.standardmedia.co.ke/sports/article/2000140094/athletics-marathon-champion-jeptoo-fails-doping-test

Keenia kergejõustikujuhid teatasid, et nende koondise arstid ja dopinguagentuuri ametnikud kohtuvad Jeptooga järgmisel nädalal ning siis selgub, kas maratoonar tahab avada B-proovi. 

33-aastane Jeptoo on endale juba kindlustanud tänavuse aasta IAAFi maratonide sarja üldvõidu, mis peaks tähendama ka 500 000 USA dollari suurust auhinnaraha.

Viimase kahe aastaga on dopingu tarvitamisega vahele jäänud juba 36 Keenia kergejõustiklast.