Sunday Times avaldas video, millel kaks Keenia arsti ja nende kaastööline ütlevad, et on Briti sportlastele andnud EPO-t. Ajalehe teatel arreteeriti mehed sama tõendusmaterjali põhjal eelmisel nädalal Keenia võimude poolt.

Pole saladus, et mitmed Briti kergejõustiklased käivad Keenias kõrgmäestikutingimustes ja soojas kliimas treenimas. Briti antidopinguinimesed on korduvalt tähelepanu juhtinud, et Keenias pole reeglitepärast antidopinguprogrammi ning nende dopinguagentuur on WADA (Maailma Antidoping) keelu all.

Videol arstidega koos olnud mees väitis Sunday Times'i reporterile, et nende juures on EPO-süste käinud saamas ligi 50 kergejõustiklast, nende seas kolm britti. Sunday Times väidab enda valdustes olevat ka pilte tühjadest EPO pakkidest, mida kasutati kõrgmäestikulaagris Lääne-Keenias Itenis ajal, mil Briti sportlased seal viibisid.

Keenia enda kergejõustiklased on sarnaselt venelastele Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu IAAF keelu all ning peavad olümpiale pääsemiseks saama eriloa, mis nõuab enda puhtuse tõestamist sõltumatu dopingukontrolli juures.