Nii Briti ajalehed Sunday Times ja BBC kui ka sakslaste ARD/WRD väidavad, et nendeni on jõudnud 5000 sellel sajandil võetud dopinguproovi.

BBC andmetel on proovidest suisa 800 ebanormaalsed. Testide tulemusi analüüsisid Robin Parisotto ja Michael Ashden, keda Sundey Times nimetab maailma antidopingu juhtivateks asjatundjateks.

Ebanormaalsed tulemused ei tähenda veel tingimata dopingut, sest need võivad olla tingitud ka näiteks haigusest, rasedusest või mägedes treenimisest.

"Ma pole kunagi näinud nii ebanormaalseid ja murettekitavaid verenäite. Nii mõnigi sportlane näib olevat kasutanud dopingut, kuid pole selle eest karistada saanud. On kurb, et IAAF on lasknud sel juhtuda," sõnas Parisotto.

BBC väidab, et suisa kolmandik vahemikus 2001-2012 võidetud tiitlivõistluste medalitest läksid sportlastele, kelle näidud ei olnud normaalsed. Näiteks Londoni olümpiamängudel oli kahtlasi medalivõitjaid asjatundjate sõnul kümme ning võimalik, et mõnel alal jagati kogu medalikomplekt välja just taoliste näitudega sportlaste vahel.

Brittide hinnangul on sel sajandil koguni 80% Venemaa koondise medalitest võidetud ebanormaalsete näitudega sportlaste poolt. Lisaks seatakse kahtluse alla 18 keenialase medalid. Samas maailma tuntuim kergejõustiklane Usain Bolt olevat antud testide põhjal puhas poiss.