Valitsev Aasia tšempion on hädas õlavigastusega ning tema osalemine olümpial ei ole päris kindel. Selge on see, et enne mõõduvõttu Rio de Janeiros ta ühtegi võistlust ei tee. USA-s Marylandis kasvanud kettaheitja kohta pole päris täpset infot ka India alaliidul.

„Olen rääkinud Gowda isaga, kelle sõnul segab teda kergem õlavigastus,“ sõnas India kergejõustikuliidu president Adille Sumariwalla News18.com vahendusel. „Ma ei saa saata arsti USA-sse vigastuse tõsidust uurima. Pean uskuma isa sõnu. Ta ütles, et tegemist on kerge vigastusega ja Gowda osaleb olümpial. Pean seda uskuma. Ta peab siiski enne olümpiat tõestama, et on terve. See pole katsevõistlus, aga tahame teada, kas ta on olümpiaks ikka piisavalt terve.“

33-aastase Gowda isiklik rekord on 66.28, tänavu pole ta kordagi võistelnud. Tegemist on heast klassist heitjaga, kes on reeglina suutnud tiitlivõistlustel oma tulemuse ära teha. Londoni olümpial sai ta 64.79ga kaheksanda koha, Daegu MM-il (2011) oli 64.05ga seitsmes ja neli aastat hiljem Pekingis 62.24ga üheksas.