24-aastase sprinteri sõnul hakkas ta midagi kahtlustama alles siis, kui tüdruksõber tema kaelalt muhu leidis.

"Ma ei teadnud, et mul viirus on ning ma olen viimased kolm päeva segamatult trenni teinud," ütles Bailey-Cole väljaandele Jamaica Gleaner. "Ma poleks sellest teada saanudki, kui ma poleks juukseid lõiganud. Pärast pea puhastamist leidis tüdruksõber kaelalt lümfitaolise muhu."

Bailey-Cole kuulus Jamaica teatenelikusse 2012. aasta Londoni olümpial, kui Usain Bolt nad järjekordse kuldmedalini vedas.

"Mul olid seljavalud ja lihaspinged, kuid ma arvasin, et need tulenesid lihtsalt mu treeningutest. Sellest taastumine pole lihtne. Mul endiselt kehal lööve ja silmad valutavad, aga kõige tähtsam on, et lihasvalud on praeguseks kadunud," lisas ta.

Jamaica olümpiakoondise katsevõistlused toimuvad järgmisel nädalal. Bailey-Cole asub seal stardijoonele selliste sprindikuulsustega nagu Bolt, Asafa Powell ja Yohan Blake.

"Lähen katsevõistlustele häälestusega, et olen terve ja valmis," lisas Bailey-Cole, kes on valitsev Rahvaste Ühenduse mängude 100 meetri meister.

Zika viirus on eriti levinud Brasiilias, mistõttu on paljud tippsportlased eesotas golfar Rory McIlroyga tänavustest suveolümpiamängudest loobunud.