"Komisjoni liikmed on otsustanud tagasi astuda 31. detsembrist 2013 riigi ja JADCO restruktureerimise huvides," ütles spordiminister Natalie Neita-Headley Reutersile.

Jamaica antidopinguagentuur on olnud terava kriitika all alates augustist, mil nende ametnik Renee Anne Shirley ütles väljaandele Sport Illustrated, et veebruarist 2012 kuni juulis toimunud Londoni olümpiani viidi läbi vaid üks võistlusväline testimine.

Eelmisel kuul külastasid Jamaicat kolm maailma antidopinguagentuuri (WADA) kõrget ametnikku, et nende dopinguvastased programmid üle vaadata, kuna paljud Jamaica tippsportlased olid andnud positiivse proovi.

Teiste seas jäi keelatud ainete kasutamisega vahele endine 100 meetri sprindi maailmarekordiomanik Asafa Powell, kahekordne 200 meetri olümpiavõitja Veronica Campbell-Brown ja Londoni olümpia 4x100 meetri hõbemedalist Sherone Simpson. Nimetatud jooksjad jäeti eemale ka tänavu augustis toimunud kergejõustiku MM-ist.

Lahkuv WADA president John Fahey on pakkunud, et Jamaicale tuleks määrata tõsised karistused, kui selgub, et nad pole WADA koodeksit täitnud. Levisid kuuldused, et Jamaica sportlased tahetakse lausa eemale jätta 2016. aasta olümpiamängudest. Usain Bolt ütles eelmisel nädalal, et too valeinformatsioon maksis talle ühe potentsiaalse sponsori ning kutsus ametnikke probleemi võimalikult kiiresti lahendama.