IAAF otsustas reedel Venemaa kergejõustikuliidu liikmelisuse ajutiselt peatada, sest maailma antidopingu agentuuri (WADA) raportist selgus, et Venemaa kergejõustikus on dopingu tarvitamine laialt levinud.

IAAF-i presidendi Sebastian Coe teatel võetakse Venemaa kergejõustikuliit rahvusvahelise alaliidu liikmeks tagasi alles siis, kui venelased on reaalsete tegudega suutnud tõestada oma võimekust dopingu kasutamise vastu võitlemisel.

IAAF-i viieliikmelist komisjoni määrati juhtima Norra antidopingu ekspert Rune Andersen ning liikmeteks kinnitati kuulus Namiibia ekssprinter, neljakordne olümpiahõbe Frankie Fredericks, kanadalanna Abby Hoffman, itaallanna Anna Riccardi ja austraallane Geoff Gardner.

Fredericks on rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) liige ja IAAFi sportlaste komisjoni esimees, endine tippjooksja Hoffman on Kanada tervishoiuministri nõunik, kes on alates 2004. aastast löönud kaasa IAAFi antidopingu töögrupis, Riccardi on järgmise aasta Rio olümpiamängude tehniline delegaat, Gardner juhib Okeaania kergejõustikuliitu.

"Mul on suur au, et Sebastian Coe palus mul uurimisprotsessi juhtida. Ma olen oma elu pühendanud ausa spordi eest võitlemisele," teatas Andersen IAAFi koduleheküljel.