Kanter ise oli Teemantliiga üldvõidust üllatunud, eestlase peamiseks eesmärgiks oli teha lihtsalt arvestatav tulemus. "Väga suuri lootusi hellitades ma finaaletapile ei tulnud. Stockholmis ma ju punkte ei saanud ning Harting ja Malachowski on teinud väga stabiilse suve. Seega tulin Zürichisse eelkõige head tulemust tegema ja sellest kõik algaski. Suutsin hooaja parima välja võluda ja õnneks keegi mööda ei läinud. Õnnestus hooajale väärikas punkt panna.“

Kanter tunnistas, et tänavune Teemantliiga võit pole nii magus, kui esimene üldvõit. „Eks esimene on alati kõige armsam. Tänane võit tuli rohkem positiivse üllatusena.“

Kanteri seeria tänasel finaalvõistlusel: 64.49 - X - 67.03 - 64.00 - 65.55 - X

Teemantliiga üldvõit oli Kanterile emotsionaalses mõttes magusaks võiduks, sest Moskva MM-il pidi eestlane leppima sakslase Hartingu ja poolaka Piotr Malachowski järel alles kolmanda kohaga.

Kanter võitis Hartingut viimati alles aga 2010. aasta juunis, Roomas. Pärast Rooma võistlust võitis Harting Kanterit 16 võistlust järjest, kuid nüüd sai sakslase seeria lõpuks ometi läbi.

Kanter oli enne tänaõhtust võistlust Teemantliiga tabelis kaheksa punktiga kolmandal kohal, kuid finaaletapp andis talle kaheksa punkti juurde - kokku sai Kanter 16 punkti.

Robert Harting jäi täna teisele kohale ning tema sai kokku 12 punkti.  Enne tänast finaaletappi juhtinud Piotr Malachowski põrus finaalvõistlusel 63.70-ga ja jäi täna alles seitsmendale kohale, seetõttu ei võitnud poolakas ka Teemantliiga üldvõitu (14 punkti).