Üks õhtu peaalasid oli nimelt meeste odavise, mille võitis kodupubliku rõõmuks valitsev Euroopa ja maailmameister Vítězslav Veselý. 31-aastane Jan Železný hoolealune saatis parimal katsel 800-grammise piigi 87 meetri ja 38 sentimeetrini. Isiklikust rekordist jäi tšehhi, kellest rohkem on tänavu visanud vaid egiptlane Ihab El Sayed, lahutama vähem kui meeter.

Võistlusest ei kujunenud Veselý heale tulemusele vaatamata ühemehešõu, sest ka kaks järgmist meest, kes saabusid Ostravasse muide otse Tartust Gustav Sule mälestusvõistlustelt, tegid kõrgest klassist tulemuse.

Teise koha sai Zigismunds Sirmais, kes viskas end tänavuse hooaja kolmandaks meheks - 86.61. 22-aastane lätlane parandas oma kolme aasta tagust tippmarki, mis tähistab tänaseni juunioride maailmarekordit, kahe meetriga. Pühapäeval Tartus oli piirdunud lätlane neljanda koha ja 81.01-ga.

Kolmas oli Tšehhis venelane Dmitri Tarabin. 22-aastane Maria Abakumova abikaasa viskas parimal katsel 85.92 ja läheb maailma edetabelis kohe Veselý ja Sirmaise selja taha neljandaks. Nii püsis Tarabini Tamme staadionil visatud võidutulemus 83.56 Venemaa hooaja tippmargina vaid kaks ööpäeva.

Esimesena jäi publikust tulvil võistlusel poodiumilt välja Antti Ruuskanen, kes viskas 83.23. Muide, soomlast saab taas viskamas näha juba nädalavahetusel Kadriorus, kus peetakse Euroopa võistkondlike karikavõistluste Esiliiga.

Naiste odavise jäi oodatust lahjemaks, sest terviseprobleemide tõttu jäi õhtu üks peaesinejatest, MR-omanik Barbora Špotáková võistlusest eemale. Tšehhitari puudumisel osutus parimaks sloveenlanna Martina Ratej 64.45-ga.