Tõllasson sai kvalifikatsioonis kirja avavoorus heidetud 48.55. Teise katse astus ta üle, kolmanda heitis võrku. Neiu isiklik rekord on 53.02.

"Natuke ikka kripeldab. Väga rahule ei jää. Oleks tahtnud rohkem 50 ligi heita. Aga ei ole hullu. Esimene katse ei olnudki kõige hullem. Pärast seda hakkasin liiga palju tahtma ja läksin panema. Viimane katse läkski sellepärast võrku, teise tõmbasin taevasse ja astusin üle," rääkis Tõllasson.

Neiu nentis veel, et lühema ettevalmistusajaga oleks ta ehk parema soorituse teinud. "Tulin juba 26-ndal siia. See natuke väsitas. Oleks võistlus paar päeva varem toimunud, oleksin ehk parem olnud. Varem siia tulekul oli tegelikult ka väike tagamaa - nii sain treeneriga koos heita. Eestis ei oleks muidu keegi mu järele vaadanud."

Tõllassoni hooaja tähtsaim võistlus, juunioride MM Barcelonas algab 10. juulil. Neidude kettaheite kvalifikatsioon on kavas 13. juulil.

"Kogemus oli kokkuvõttes väga positiivne. Olen Barcelona koha pealt väga hästi meelestatud. Sain siit hea enesekindluse. Barcelonas on edasipääs kindlasti üks sihtidest. Ega finaalikoht ka väga võimatu ei ole," lisas ta.

Tõllassoni treener Ants Kiisa tänas Eesti Kergejõustikuliitu, et nad Tõllassoni wild card'i kandidaatide sekka esitasid. "Alaliidu juhtkonnale suur tänu, et selline võimalus noorele neiule anti. Selge, et tema tase veel ei küüni siia, aga äkki järgmine või ülejärgmine aasta on ta juba EM-il täieõigustlik võistleja. Esimene kogemus on läbi tehtud," sõnas Kiisa.

"Usun küll, et Kätlin on Barcelonas võimeline finaali saama. Alla selle ei ole mõtet unistada. Ta on läinud palju paremaks, kui oli eelmine aasta."