Eile võistles Collins traditsioonilisel kergejõustikuvõistlusel Moskvas, kus jooksis uueks Saint Kitts ja Nevise rekordiks 6,48. Oma mullust tippmarki parandas Jamaicas elav ja treeniv vanameister täpselt ühe sajandiku võrra. Ühtlasi parandas 12 aasta tagune 100 meetri jooksu maailmameister ka enda nimele kuulunud maailma hooaja tippmarki.

"Mul on kuus last, kuid nüüd tundub, et olen "Vene Talvelt" (võistluse ametlik nimi - toim) saanud rohkem maskotte kui mul on lapsi, kellele neid anda," naeris Moskvas meeleldi võistlemas käiv eksmaailmameister pärast järjekordset edukat etteastet.

Seda, kuivõrd eriline on sprindidistantsidel taolises vanuses suurepäraste aegade jooksmine, näidaku kasvõi tõsiasi, et sajandivahetusel maailma tipus olnud Marion Jones ja Maurice Green kuuluvad Collinsiga samasse vanusegruppi. 2007. aastal karjääri lõpetanud Jones on 39 ja Green, kes pani sportlasteele punkti 2008. aastal, 40.

Teise koha sai Collinsi järel ajaga 6,56 ameeriklane Mike Rodgers.

Asjatundliku Vene publiku rõõmuks polnud Collins ainus, kes meeldejääva võistluse pakkus. Eriliseks kujunes nimelt kahe ida-eurooplase, poolatar Kamila Licwinko ja venelanna Maria Kutšina duell kõrgushüppes.

Kõrguse 1.97 ületas Licwinko esimesel, Kutšina aga alles kolmandal kahtsel. Seejärel seati latile kaks sentimeetrit enam ning 28-aastane Licwinko - arvates ilmselt, et venelanna võimete piiriks osutubki 1.97 - jättis antud kõrguse vahele. Ent Kutšina ületas 1.99 teisel üritusel ja võttis juhtohjad enda kätte.

Licwhinko riskantne taktika tasus end ometi ära, sest kõrgusest 2.01 sai ta jagu juba avakatsel. Lisaks võistluse võidutulemusele oli tegu nii Poola rekordi, maailma hooaja tippmargi kui võistluste rekordiga.

Umbes sarnase stsenaariumiga kulges muide ka Licwinko ja 22-aastase Kutšina võistlus eelmise aasta sise-MM-il esimesena nimetatu koduõuel Sopotis, kus täpselt kahe meetriga jäädi jagama esikohta.

Meeste kõrgushüppes ületasid Moskvas nii Dmitri Semjonov kui Daniil Tsõplakov 2.31 avakatsel, kuid 2.34-st kumbki enam jagu ei saanud.

Meeste 60 meetri jooksu finaal: