Mõni aeg tagasi kerkis päevavalgele skandaal, mille raames oli kõrgushüppaja Daniil Lõssenko. Endine maailmameister jäi vahele dopinguga. Lisaks isiklikule häbile ning maine kaotamisele, peab ka Venemaa kergejõustikuliit tasuma esimeseks juuliks nelja ja poole miljoni euro suuruse trahvi. Kui raha ei leita, ei tohi venelased enam rahvusvahelistel võistlustel isegi neutraalse lipu all osaleda.

Isinbajeva postitas oma sotsiaalmeediasse kirja, mille ta oli saatnud ROK-i presidendile Thomas Bachile, rahvusvahelise kergejõustikuliidu presidendile Sebastian Coele ning riiklike olümpiakomiteede liidu presidendile Robin Mitchellile.

Ta rõhus asjaoludele, et ROK ei tohiks karistada kõiki Venemaa sportlasi, sest osa neist on teinud dopingut.

“Me soovime tõmmata tähelepanu asjaolule, et meie arvates pole rahvusvahelisel kergejõustikuliidul õigust keelata ausatel Venemaa sportlastel isegi neutraalse lipu all võistelda,” kirjutas Isinbajeva. “Meie arvates on selline käitumine räme spordi printsiipide ja sportlaste õiguste rikkumine,” lisas ta.

“Üks olümpiamängude fundamentaalsetest printsiipidest on õigus ja luba võistelda üritusel diskrimineerimiseta, olenemata tema rassist, nahavärvist, seksuaalsest orientatsioonist, emakeelest, religioonist, poliitilistest või muudest vaadetest, rahvusest, sotsiaalsest tasemest ja jõukusest,” kirjutas olümpiasportlane.

“Me palume teie toetust ja abi, et kaitsta ausate Venemaa sportlaste huve võistelda suurtel rahvusvahelistel võistlustel, et tugevdada puhta spordi positsiooni,” seisis naise postituse lõpus.