Pekingis olümpiapronksi võitnud Tihhon ja tema kaasmaalane, hõbeda pälvinud Vadim Devjatovski pääsesid karistusest, sest spordikohus leidis, et 2008. aasta olümpiamängudel rikuti dopinguanalüüsi võtmisel kehtivaid reegleid.

Ilmselt oleks Tihhoni 2012. aastal oodanud eluaegne võistluskeeld, sest kui sel aastal analüüsiti uuesti üle 2004. aasta külmutatud dopinguproov, selgus, et ta oli Ateena olümpiamängudel kasutanud anaboolset steroidi.

Pole siis ime, et kui Tihhon valiti septembri lõpus Valgevene kergejõustikuliidu presidendiks, tekitas see avalikkuses suurt pahameelt.

Rahvusvahelise kergejõustikuliidu juhatusse kuuluv soomlane Antti Pihlakoski taunib Tihhoni valimist, kuid rõhutab, et katusorganisatsioonil pole seaduslikke vahendeid ametisse nimetamise takistamiseks.

"Võime vaid taunida tõsiasja, et riigi kergejõustikuliitu valitakse juhtima inimene, kes on mitu korda dopingu tõttu karistada saanud," lausus Pihlakoski YLE-le.

Rahvusvahelise kergejõustikuliidu pressiesindaja lisas, et vähemalt ei pääse ükski dopinguga pahuksis olnud sportlane nende organisatsioonis ühelegi ametikohale ega komisjoni liikmeks.