Reuters teatas Jamaica kergejõustikuliidu anonüümsele allikale tuginedes, et kaks neist on sprinterid ning kolm on väljakualadelt, üks neist on noorsportlane. Mõni tund hiljem selgus, et üks neist oli sprinter Asafa Powell.

Endise maailmarekordiomaniku Powelli positiivsest proovist teavitas ajakirjandust tema agent Paul Doyle, kes on ka Jamaica naissprinteri Sherone Simpsoni esindaja. Seega teine jamaikalane, kelle positiivse A-proovi agent üles tunnistas, oli just Simpson.

30-aastane Powell on võitnud kuldmedaleid olümpial teatenelikus ja MM-il ning hoidis enda käes maailmarekordit enne kui Usain Bolt selle üle jooksis.

Simpson aitas Jamaical võita kulda naiste 4 x 400 meetri jooksus 2004. aasta Ateena olümpial ja mullu Londonis tuldi hõbedale. 2008. aastast on Simpsonil 100 meetri sprindis hõbemedal.

Jamaica antidopinguagentuuri esimees Herb Elliott kinnitas, et sportlaste A-proov on andnud kahtlaseid tulemusi ning atleete on positiivsest A-proovist teavitatud, kuid rohkem informatsiooni ei saa nad väljastada, kuni pole asjaosalistelt A-proovi kohta vastust saanud.

Eelmisel kuul jäi dopinguga vahele Jamaika kõigi aegade edukaim naiskergejõustiklane Veronica Campbell-Brown, kes jäi vahele ainega diureetik, mida kasutatakse keelatud ainete varjamiseks organismis.

Suuremat sorti dopinguskandaalis on praegu lisaks USA-le ja Jamaicale ka kümned Türgi kergejõustiklased. Maailmameistrivõistlused Moskvas algavad 10. augustil.