Semenyal on käsil kohtuvaidlus IAAF-iga. Nimelt otsustas IAAF tänavu, et ebaloomulikult kõrge testosteroonitasemega naisjooksjad peavad hakkama selle taset ravimite abil vähendama või ei lubata neid enam rahvusvahelistel võistlustel starti. Semenya kaebas IAAF-i otsuse edasi rahvusvahelisse spordiarbitraaži (CAS).

Mai alguses teatas CAS, et nad ei rahuldanud sportlase kaebust ning IAAF-i otsus jääb jõusse. Kuu aega hiljem aga otsustas Šveitsi ülemkohus otsuse ajutiselt peatada.

Semenya avaldas, et tundis end ravimite tõttu pidevalt kehvasti ning neil on teadmata kõrvalmõjud tervisele.

"Ma ei lase enam kunagi IAAF-il minu keha ära kasutada," vahendas BBC Semenya sõnu. "Alaliit kasutas mind ära nagu mingit merisiga, et saaks eksperimenteerida medikamentidega ning selgitada välja, kuidas ravimid mu testosterooni taset mõjutasid."

"Ehkki ma tundsin ravimite tõttu end pidevalt väga halvasti, tahab IAAF nüüd kehtestada isegi rangemad meetmed, kuigi ravimite kõrvalmõjud pole isegi teada. Kardan, et teised naissportlased tunnevad kohustust lasta kergejõustikuliidul endale rohte sisse sööta, et IAAF saaks testida erinevate hormoonravimite mõjukust ja efektiivsust. Sellel ei tohi lasta juhtuda."