Nimelt on 25-aastane ameeriklane otsustanud läbilööki proovida 400 meetri tõkkejooksus. Tõsi, plaan hõlmab vaid järgmist suve, mil ameeriklastel erinevalt Euroopa sportlastest ühtegi tiitlivõistlust pole.

"Ashton tuli sellise ideega lagedale vaid veidi enne seda, kui sama oleksin välja pakkunud mina," rääkis Eatoni treener, suvel Eestiski oma hoolealuseid treeninud Harry Marra ajutisest alavahetusest.

"Talle meeldib 400 m ning ta on ka hea tõkkejooksja. 400 meetri tõkkejooksu treenimine on loogiline lahendus, sest nii treenib ta end tugevamaks nii 400 meetri kui 1500 meetri jooksus," selgitas Marra.

Kui heale tasemele võiks Eaton 400 meetri tõkkejooksus jõuda? "Ma ei tegele ennustamisega, kuid arvan, et ta on võimeline jooksma maailma eliidiga võrdselt," lisas Eatoni ja tema abikaasa, seitsmevõistleja Brianne Theisen-Eatoni juhendaja. Eeldused hea aja jooksmiseks on Eatonil igatahes olemas. Tema 110 m tj ja 400 m tippmargid on kümnevõistleja kohta müstiliselt head - 13,35 ja 45,64.

Lisaks tõkkejooksule plaanib Eaton 2014. aasta suvel võistelda ka teistel üksikaladel, kuid, nagu juba mainitud, 10-võistlust ta teha ei plaani ning seetõttu näeb kergejõustikupublik olümpiavõitjat oma peaalal võistlemas ilmselt alles 2015. aasta kevadel Götzises.