„Töötasin sealses alaliidust 2009. aasta lõpust eelkõige Jarrod Bannisteri, aga ka Matthew Outzeni ja hiljem ka Kathryn Mitchelliga,” meenutas viimased paarkümmend aastat treenerileiba maitsnud Hohn. „Mõne aja möödudes armusin ma Kathrynisse. Kui Jarrod Bannister seda uudist kuulis, alustas ta suurt võitlust, ja tolleaegne saavutusspordi direktor Erik Hollingsworth pani mulle meiega rääkimata sule sappa. Kathryn jäeti toetusest täielikult ilma, ta kaotas stipendiumi Canberras, kus me pidanuks alustama Austraalia odaviske programmiga, ja ka Victoria spordiinstituudis. Ta kaotas toetused, tal polnud ka tööd ja tegelikult spordiringkonnas ei rääkinud meiega keegi.”

Võrdluseks: Austraaliast tekkinud skandaalist mõned aastad varem sai Eestis avalikuks, et Andrei Nazarovil tekkis suhe Ksenija Baltaga. Siinmail ametnikud seda sobimatuks ei tituleerinud ega teinud suhtest ka suurt numbrit. Tegelikult Eestis on neid näiteid treeneri ja õpilase suhtest õige mitmeid (näiteks Eha Rünne ja Vello Palm, viimasest ajast Kelly Sildaru ja Mihkel Ustav), mingiks tabuks pole seda kunagi peetud. „See ei olnud mingi suhe treeneri ja teismelise vahel, Kathryn oli sel ajal 27-aastane!” lisas Hohn. „Kõigest mõned aastad hiljem ei olnud selline asi teiste puhul enam probleem. Ent meid koheldakse endiselt teistmoodi, justkui oleksime midagi valesti teinud.”

Bannister suri ootamatult tunamullu veebruaris 33-aastaselt. Huvitava kokkusattumusena püstitas Mitchell kaks kuud hiljem veel 35-aastaselt isikliku rekordi 68.92-ni ja triumfeeris Briti rahvaste ühenduse mängudel.