Fentanüüli kasutamist kinnitas ka Snohomishi maakonna kohtuarst. Rome oli enne surma kodukandis Marysville'is, kus ta nimetati Snohomoshi maakonna spordi kuulsuste halli, kirjutab Daily Herald.

Praegu on veel selgusetu, kuidas narkootiline aine Rome'i organismi sattus. Endise sportlase ema Jane Blackwelli sõnul ei olnud tema poeg narkomaan ning aine võis mehe organismi sattuda, kui talle anti valuvaigistit valutava käe raviks.

Mis ainega on tegemist?


Fentanüülid on sünteetilised opioidid, mida meditsiinis kasutatakse narkoosiks ja tugevatoimelise valuvaigistina näiteks vähihaigete valuravis. Fentanüül on enamasti valge, pruunika või kollaka värvusega pulber. Fentanüüli manustatakse veenisiseselt ehk süstides, aga ka suitsetades või nuusutades.

Millised olid Rome'i saavutused sportlasena?


Rome`i kettaheite tippmark on nii kõrgest klassist kui 68.76. Ameeriklane hoidis selle tulemusega 2011. aasta maailma edetabelis kolmandat kohta, edestades toona ka olümpiavõitjat ja maailmameistrit Gerd Kanterit.

2005. aasta maailmameistrivõistlustel 7. koha saanud Rome lõpetas 2004. aasta Ateena olümpia 13. ja 2012. aasta Londoni olümpia 17. kohal. 2011. aastal võitis ta Pan-Ameerika mängudel hõbemedali.

Lisaks kettaheitele oli Rome kõva kuulitõukaja - tema isiklik rekord küündis 20.40-ni. Pärast sportlaskarjääri lõpetamist - 2013. aastal - töötas Rome treenerina. Viimati oli ta selles ametis Bostoni ülikoolis.