Pärsia lahe kaldal asuv miljonilinn edestas konkursil 1992. aasta olümpialinna Barcelonat ja prestiižikat USA üliõpilasmeistrivõistluste korraldajalinna Eugene'i. 

Tegu pole siiski esimese Lähis-Idas toimuva kergejõustiku tiitlivõistlusega, sest 2010. aastal peeti seal ka sise-MM. Lisaks on Khalifa staadionil, mis saab 2019. aastaks uue välimuse, korraldatud 1997. aastast alates iga-aastast rahvusvahelist kergejõustikuvõistlust.

Kergejõustiku MM-i läbiviimine ei tohiks araablastele suuri probleeme valmistada, sest kolm aastat hiljem võõrustab Katar kordades suuremat spordivõistlust - jalgpalli MM-i.

Kui jalgpalli MM korraldatakse enam kui 40-kraadise õhutemperatuuri vältimiseks Dohas talvel, siis kergejõustiku MM leiab ühes maailma kiiremini arenevas linnas aset septembri lõpus ja oktoobri alguses, tavapärasest toimumisajast seega poolteist kuud hiljem (samas näiteks Sydney olümpia peeti samal ajal). Doha MM-iks oleks meie praegused tipud Gerd Kanter ja Rasmus Mägi vastavalt 40- ja 27-aastased.

Enne Dohat toimub kergejõustiku MM aga veel Pekingis (2015) ja Londonis (2017).