„Täitsa hea tunne oli, natuke oli tuul vastu, kuid eks aeg-ajalt oli tuul ka tagant,“ lisas Vainio peale lõpujoone ületamist.

Vainio tulemuseks laupäevasel maratonil oli 2:33.24, sellise aja said Soome naismaratoonarid viimati ligi 20 aastat tagasi. Kullervo maratoni Vainio loomulikult võitis, kiireim mees kaotas talle kahekümne minutiga.

Ent vaatamata hirmkõvale tulemusele, jääb Soome noorsportlasel Rio OM-il maraton jooksmata. Kuigi maratoni kvalifikatsiooninorm on 2:42.00, lubatakse sel distantsil starti vaid 20-aastaseid ja vanemaid, Alisa Vainio on aga tolleks hetkeks vaid 18. Lisaks ei kuulu Kullervo maraton IAAF-i poolt välja valitud maratonide hulka, mille tulemused kvalifitseeruvad tiitlivõistluste normi täitmiseks.

Ent noor jooksja ei näinud ka selles suurt probleemi. „Ma läheks olümpiamängudele hea meelega, kuid eks siis tuleb proovida maratoni asemel mõnda teist ala,“ seletas Vainio Soome Kergejõustikuliidule oma plaane.

Alisa Vainio võimalused saada olümpiamängudele mõnel teisel jooksualal polegi väga ebareaalsed. Suvel tuli ta Soome meistriks 10000m jooksus ning tema tulemus 32.58 ei jää kvalifikatsiooninormist väga kaugele. Samuti on ta edukalt võistelnud takistusjooksus, varasemast sporditeest leiame ka jäähoki, jääpalli, jalgpalli kui iluuisutamise. Jääpallis on ta tulnud koguni MM-võistlustel pronksmedalile.