29-aastane Vedehin andis positiivse proovi läinud talvel. Sillamäelt pärit sportlane loobus B-proovi avamisest, kuna ei eitanud keelatud aine tarvitamist. Vedehin selgitas, et on südamerikke tõttu aastaid kasutanud ravimit Preductal ega teadnud, et käesolevast aastast pole toimeaine trimetasidiin lubatud enam ka mitte treeningute ajal. Eelmise aastani oli trimetasidiin lubatud aine, mullu keelati selle manustamine võistluste ajal.

Mis tundeid tekitas sinus distsiplinaarkomisjoni otsus?
Pärast komisjoni istungit ei olnud otsus ootamatu. Sain kohe aru, et neil oli otsus juba varem olemas. Istung kestis 30 minutit ning praktiliselt ilma küsitlemata ja ilma et oleksin saanud anda ammendavaid selgitusi, milleks olin valmis. See oli solvav, et nad kiirustasid.

Kas kavatsed otsuse edasi kaevata apellatsioonikomisjoni?
Apellatsioonikomisjoni pöördumist ma kindlasti kaalun, aga hetkel ma seda ei kommenteeri.

Räägi palun oma südameprobleemist. Kui tõsine see on ja kas terviserikkega ei ole ohtlik sportida?
Mulle tehtud EKG analüüsid on näidanud häireid südametöös, seetõttu on arstid mulle pidevalt välja kirjutanud südamepreparaati Preductal ja seda eelkõige treeninguteks mäestikus. Enda puhul võin öelda, et treeninglaagrites tehtud südameuuringud on näidanud, et Preductali tarvitades pole südame seisund tugevatele koormustele vaatamata halvemaks läinud. See on minu organismi eripära ja seetõttu olen seda tarvitanud viimased 5 – 6 aastat.

Komisjon ei andnud hinnangut lisasüüdistusele, milleks oli dopinguprooviga manipuleerimine või selle katse. Mida proovi võtja Simon Karugu sulle ette heitis?
Mul puuduvad ametlikult dokumendid selle punkti kohta, mida ma olen valesti teinud. Tegin kõik, nagu varasematel kordadel. Täitsin vastavad paberid, panin kirja need taastuvahendid ja ravimid, mida tarvitan, sealjuures ka Preductali ja andsin proovi. Dokumentidel on kõikide osapoolte allkirjad all, et kõik oli korrektne.

Oled 29aastane. Kas kavatsed võistlussporti nelja-aastase karistuse järel naasta?
Kindlasti ei tule ma sporti tagasi nelja aasta pärast. Jooksmisega elatist ei teeni. Armastan joosta ja jooksen kindlasti edasi oma lõbuks nagu enamus jooksjaid.

Mida sinu kaasusest on noortel jooksjatel õppida?
Soovitan noortel jooksjatel tõsiselt mõelda, kas tasub tegeleda tippspordiga kui riigi toetus spordile on praktiliselt olematu. Kui noorel on soov tõsiselt sportida, siis kindlasti peab ta vaatama USA ülikoolide poole, kus on olemas tingimused suurde sporti jõudmiseks. Samas peab iga noor olema kehaliselt aktiivne ja sportima, mis on eelduseks, et olla terve ja aitab tulevikus saavutada endale püstitatud eesmärke.