Võistluse võitis 64.65ga poolakas Piotr Malachowski, Kupper oli 63.07ga neljas, Kanter heitis kõigest 60.71 ja leppis üheksanda kohaga. Ühtlasi lõppes täna Kanteri võiduseeria, viimati vandus ta eestlastest alla Kupperi juhendajale Aleksander Tammertile aastal 2004 septembris Monacos toimunud jõuproovil.

„Võib-olla vanadel karudel võtab talveunest ärkamine rohkem aega,“ lausus Kupper, kelle pakkus vanameistri esmakordne alistamine mõistagi teatud rahulolu, kuid kuna ootas ise tugevamat resultaati, siis eufooriasse ta ei sattunud. „Täna siis sedapidi. Tahtsin heita kaugemale, kuid nädal tagasi tekkis väike seljavaevus, mis on süvenemas ja see jättis täna tehnikale jälje. Roiete vahel on mingi jama, mis ei taha kuidagi taanduda. Kokkuvõttes väga rõõmus ma pole, kuid üldjoontes katastroof tänane võistlus ka ei olnud.“

Kupperil jäi hinge väike okas, kuna püsis pikalt kolmandal kohal, mis andnuks üldarvestusse ühe punkti, kuid lõpuks taandus neljandaks. Ette jäid lisaks Malachowskile veel teine poolakas Robert Urbanek (64.47) ja India atleet Vikas Gowda (63.90). „Püüdsin, mis ma püüdsin, kuid kolmas koht libises näppude vahelt. Kuidagi ei õnnestunud avakatse tulemust parandada,“ rääkis Kupper, kes teenis neljanda koha eest 3000 USA dollarit.

Pekingi MMile mõeldes oli Shanghai etapp tema hinnangul väga väärtuslik kogemus. „Täna oli oluline, kuidas keegi ajavahega paremini hakkama sai, MMil mõeldes oli see minu jaoks superkogemus,“ sõnas Kupper.

Kanterit pärsib vigastus

Esialgu sellest etapist loobuma pidanud Kanter saabus Hiina alles päev enne võistlust ega elanud sisse kohalikku ajavööndisse. Kuid nigela tulemuse põhjus oli hoopis kubemelihase vigastuses, mis on Eesti esinumbrit painanud juba neli nädalat. "Vaikselt on olukord paremaks läinud, aga mingi kartus või hirm on endiselt sees. Treeningul olen saanud teha nii 80 protsendiga, olen vaikselt nokitsenud 60 meetri peal. Täna oli lootus heita 62-63 meetrit, kuid ma ei suutnud end realiseerida. Mul ei õnnestunud täna ühelegi heitele pihta saada," tunnistas Kanter. "Aga et miks siis sellises seisus üldse võistelda? Ega sellest hirmust niisama üle ei saa. Tuleb end võistlusolukorras proovile panna."

Kanter lendab juba täna edasi Turnovisse, kus võistleb teisipäeval. Seejärel on kavas minna järgmisele Teemantliiga etapile Eugene'i, kuid eelnevalt soovib ta kodumaal uuringutel ära käia. "Tahaks teada, mis seis täpselt on. Kas on rebend? Kui suur see on? Üldised märgid on, et asi läheb paremuse poole. Lihtsalt minu vanuses võtab paranemine varasemast kauem aega," kõneles Kanter.

Võiduketi katkemisest Kanter numbrit ei tee: "Sügisel sai kümme aastat täis. See ei mängi suurt rolli, kas olin võitmatu 10 või 11 aastat. Kindlasti oleks allajäämisest rohkem kahju, kui see oleks juhtunud võrdses võistluses.
Gerd Kanter (esiplaanil) ja Martin Kupper.