Küll aga on edetabelikõlbulik Kase teine katse - 7.85 (tuul 0,7 m/s). Tegu on kaugushüppaja uue isikliku rekordiga, maikuus Tartus hüpatud senist tippmarki parandas ta 9 sentimeetriga. Karikavõistluste formaadi tõttu hüpati tavapärase 6 katse asemel 4 katset. Olgu öeldud ka 22-aastase noormehe kolmanda ja neljanda katse tulemused: 7.83 (+2,7 m/s) ja 7.85 (4,9 m/s).

Teise koha sai mitmevõistleja Kaarel Jõeväli 7.71 (+2,8 m/s) ja kolmanda koha Henrik Kutberg 7.62ga (+4,1 m/s). Ükski Jõevälja ega Kutbergi neljast katsest polnud hüpatud lubatud tuulega.

"Võin end pidada nüüd ikkagi kaheksa meetri meheks," muheles Kask. "Esimene katse ei olnud tegelikult täiuslik, sest pakku ma täpselt ei tabanud." Tõsi, parema pakutabamise korral olnuks hüpe umbes 15 sentimeetrit pikem.

"Teine katse tundus mulle endale isegi parem. Ootasin, et tuul vaibuks ning oleks võimalik lubatud tingimustes tulemus hüpata. See õnnestus," rõõmustas Kask.

Järgmise võistluse teeb Kask 22. juunil, kui Dublinis toimuvad Euroopa karikavõistlused. Kase hooaja peaeesmärk on U23 vanuseklassi EM, mis toimub juuli keskpaigas Tamperes.

8 meetrit hüppas viimati eestlastest Erki Nool, kes lendas 1996. aastal Kadriorus 8 meetri ja 22 sentimeetri kaugusele. Toona puhus samuti lubatust tugevam tuul (3,0 m/s). Lubatud tuulega on eestlastest ületanud 8 meetri piiri vaid Tõnu Lepik ja Nool. Kask tõusis 7.85ga Eesti kõigi aegade edetabelis jagama kaheksandat kohta Edvard Brosmaniga.