24-aastane Dibaba, kes oli aasta tagasi võtnud samal võistlusel oma nimele 3000 meetri maailmarekordi, parandas 2009. aastast kaasmaalannale Meseret Defarile kuulunud tippmarki enam kui viie sekundiga, saades ajaks 14.18,86.

Veelgi suuremaks üllatuseks võib pidada aga seda, mis sündis jooksurajal enne teleülekande algust. Nimelt püstitas 400 m B-jooksus uue Katari ja Aasia siserekordi 1997. aastal sündinud Abadalleleh Haroun, kes läbis kaks staadioniringi 45,39-ga (maailma hooaja edetabeli kolmas tulemus!). Võrdluseks: Marek Niit, kes kuulub sel alal vaieldamatult Euroopa tippu, on läbinud sama distantsi sees 45,99-ga.

Harouni tulemus on märkimisväärne juba üksnes seetõttu, et:
1) Hiljem toimunud A-jooksu võitis Euroopa absoluutsesse tippu kuuluv tšehh Pavel Maslak pea sekund nõrgema ajaga (46,38).
2) Haroun on märgitud küll IAAF-i kodulehel ametliku Aasia rekordiomanikuna, ent tema täpset sünnikuupäeva pole Stockholmi võistluse korraldajatel ega IAAF-il õnnestunud selgeks teha - teatakse vaid, et sünniaastaks on 1997. Ka ühtegi ametlikku tulemust pole noore araablase varasemalt karjäärilt võimalik tuvastada.

Nurkalt läks aga ainsa eestlasena võistlusel osalenud Eleriin Haasil, kes ületas 1.79, kuid kõrgusel 1.84 jalavalu tõttu enam hüppeid teha ei suutnud. Pärast võistlust tunnistas Haas Õhtulehele, et sisehooaeg on tema jaoks selleks korraks kindlasti läbi. Seega ei osale Haas ka Praha sise-EM-il.

Genzebe Dibaba maailmarekord 14.18,86: