Värnik soovitab Kanteril, kel pole ette näidata maailmameistri või olümpiavõitja tiitlit, hoida avaliku raha küsimise osas madalamat profiili ning saadab ta otsesõnu “koju võileibu tegema.”

Ilmselt vihjas maailmameister sellele, et hiljutisel riiklike spordistipendiumite jagamisel määrati talle igakuiseks toetuseks 3000 krooni, samas kui hõbedamees Gerd Kanterile määrati 5000 kroonine toetus.

Raadio 2 saates “Ülekuulamine” avaldab Värnik ka sügavat nördimust selle üle, et tema selja taga on EOK otsustanud teda karistada 60000 kroonise trahviga, et noomida Värnikut otsekohese suuvärgi ja avala suhtlemise pärast kõmupressiga. Värniku sõnul pole ta karistuse põhjendusega veel detailselt kursis, kuid Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi on selle otsuse talle siiski teatavaks teinud. “Ma usun, et neil (EOK) on mind rohkem vaja kui minul neid ja ega see trahv midagi ei muuda — mina olen ikka selline nagu olen,” lisas Andrus Värnik ja ütles, et peab nüüd vaatama kas tal enam toidurahagi jääb.

“Ülekuulamine” jõuab eetrisse sel laupäeval kell 12.