Teatejooksu eestvedaja Erik Pallase sõnul jaguneb annetussumma kolme liikumisvõime kaotanud noore vahel, kes saavad selle eest koos oma raviarstiga valida Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuses endale vajalikke täiendavaid raviprotseduure. „Suur aitäh nendele 9500 noorele, kes heategevuse nimel jooksma tulid, nende õpetajatele ja koolidele, jooksu korraldajatele 21 linnas ning kõikidele headele inimestele, kes oma annetuse tegid,“ tänas Pallase.

Teatejooks on Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus ning ühtlasi suurim üritus, kus lapsed ise annavad oma panuse heategevuse heaks. Noored andsid oma panuse jooksma tulles, täiskasvanutel oli võimalik toetada, helistada annetusnumbrile 900 7777 (avatud aastaringselt liikumisvõime kaotanud laste ravi heaks, kõne hind 2,50 eurot) või tehes pangaülekande.

Tänavu koguti Teatejooksuga annetusi kolme lapse ravi heaks: Christella (9), Hendra (10) ja Janar (15).

Janar on spordipoiss, kes käis ise igal aastal Teatejooksul liikumisvõime kaotanud laste ravi toetuseks jooksmas – kuni mullu juulis juhtus õnnetus, mille tagajärjel jäi ta üle keha halvatuks ning vajab nüüd ise abi. Hendra toimetab oma tegemisi ratastoolis lihaste kärbumise tõttu. Christella sündis hapnikupuudusega, mis põhjustas insuldi ja see omakorda parema kehapoole halvatuse, ent arstide ja pere väga suure töö ja pühendumuse tulemusel suudab tänaseks juba omal jalal käia. Kolmel patsiendil on ees veel väga palju tööd ja taastusravi, nende lugusid saab pikemalt lugeda kodulehel www.teatejooks.ee/toeta.html.

Teatejooks toimus tänavu seitsmendat aastat, 3. mail kogunesid heategevuse nimel jooksma ligi 9500 põhikoolilast 21 linnas üle Eesti. Teatejooksu korraldab võistluste korraldamise ja sportlaste esindamisega tegelev MTÜ Tallinnmeeting. Järgmine Teatejooks toimub 9. mail 2013.