Arkansases Fayetteville’is peetud jõuproovi peakangelane oli Garrett Scantling. Koos Uibo ja Saluriga Georgia ülikoolis õppiv ja harjutav ameeriklane kogus 6020 punkti ja tõusis maailma edetabelijuhiks*. TULEMUSED

Uibo, keda on viimasel ajal seganud veidi reie tagakülje valu, suutis hooaja esimese seitsmevõistluse siiski korralikult läbi teha. Sprindikiirusest ja plahvatuslikkusest on vajaka, kuid muidu igati hea sissejuhatus pikale sisehooajale, mis kulmineerub alles märtsi keskel ja läheb seejärel sujuvalt üle välihooajaks. Suvel Pekingi MMil kümnendaks tulnud Uibo sprintis 60 meetrit 7,31 sekundiga. Kaugushüppes sai kirja 7.32, kuulitõukes viis isikliku margi 14.53ni ja avapäeva lõpetuseks hüppas kõrgust 2.08, mis tagas alavõidu. Teisel päeval läbis Uibo 60 meetri tõkkedistantsi 8,48 sekundiga, hüppas teivast 4.90 ja pani võistlusele punkti 2.49,05ga 1000 meetri jooksus.

Uibo jäi isiklikust rekordist 190 silma kaugusele, kuid Eesti mitmevõistluse esinumber on varem öelnud, et hooaja esimesed mitmevõistlused on eelkõige heaks treeninguks, milleks vormi eraldi ei rihita. Nõnda puudus tal täna vajadust näiteks 1000 meetris end päris ribadeks joosta. Maailma edetabelis peaks Uibo tõusma hooaja praeguses varases faasis teiseks. Siiani oli parimaks sakslase Luca Wielandi punktisumma 5789. Ühtlasi võiks Uibo juba sellise tulemusega hellitada lootusi isegi pääseda Portlandi sise-MM-ile, kuid ta keskendub USA ülikoolide liiga finaalvõistlusele ning on sunnitud MMist loobuma, sest kahe võistluse vahel pole piisavat taastumisaega. Viimased piletid mängitakse ilmselt välja vahemikus 5850-5950.

Märksa enam tundis eile ja täna ilmselt tõestamisvajadust Saluri, kes on vigastuse tõttu mõnda aega orbiidilt ära olnud. Uibo ja Scantlingi koolivend suutiski oma kolme aasta vanusele seitsmevõistluse rekordile lisada 88 punkti. Saluri kordas 60 meetri jooksus isiklikku rekordit 6,91 sekundit, sai kaugushüppes kirja paku tagant tõugates 7.17, nihutas kuulimargi 13.99ni, kuid pidi nõrgimal alal kõrgushüppes piirduma 1.81-ga. Teine päev läks Saluril väga hästi: tõkkesprindis kärpis ta rekordi 8,51ni, teivashüppes kordas tippmarki 4.70 ja 1000 meetri jooksus näitas, et on tahtmist täis ja näljane – 2.39,77! 21aastane atleet võttis senisest rekordist maha peaaegu neli sekundit, tõusis tugeva lõpualaga kolmandaks ja kindlustas Georgia ülikoolile kolmikvõidu.

* Eeldusel, et samal ajal pole mujal tehtud paremaid tulemusi, mida pole veel edetabelisse sisse kantud.