Kergejõustiku ja paljude teiste spordialade noori motiveeriva TV 10 Olümpiastarti sarja 48. hooaja mitmevõistluse võitjad selguvad järgmise aasta juunis Tartus. Finaliste võõrustab Tartu Tamme Kool, kus üheks õpetajaks ja treeneriks on Aigar Kukk. Varasem kümnevõistluse ja teivashüppe Eesti meister võitis koolipoisina TV 10 sarja mitmevõistluse finaali kodustaadionil, kui esmakordselt toimus sarja finaal Tartus. Nüüd, 18-aastase vahe järel selguvad võitjad taas Tartus.

"Meie jaoks on see suur vastutus korralda nii suurt võistlust siin Tamme staadionil ja majutada tiime Tartu Tamme Koolis. Möödunud hooaeg läks meie võistkonnal hästi, teenisime alavõite ja pääsesime finaali, kus olime seitsmendad," ütles nüüd finaalis treeneri ja korraldajana end proovile panev Aigar Kukk. Treeneriks hakkas ta oma ema, erinevatel jooksudistantsidel 11 Eesti rekordit püstitanud, Ille Kuke eeskujul.

Viimase kümne aasta jooksul on sarja finaalid toimunud järgmistes paikades: 2018 Pärnu, 2017 Kärdla, 2016 Tallinn, 2015 Kuressaare, 2014 Karksi-Nuia, 2013 Rakvere, 2012 Kose, 2011 Kuusalu, 2010 Võru, 2009 Jõgeva, 2008 Kohila.

Eelmisel hooajal sai võistkondlikus arvestuses koolide esimeses grupis esikoha Viljandi Kesklinna Kool, edestades Rakvere Gümnaasiumit. Väiksemate koolide seas triumfeeris taas Parksepa Keskkooli võistkond, kellele järgnes Käina Kooli/Emmaste Põhikooli ühendtiimi Hiiumaalt. Sarja võitnud koolitiimide treenerid Sirje Hütt, Leho Estorn, Riho Siil ja Margus Koor käisid augustis preemiareisil Berliinis, et ammutada energiat ja kogemusi Euroopa meistrivõistlustelt.

Võistlussüsteem:

Võistkonnad jaotatakse sarja kahte gruppi vastavalt põhikooli õpilaste arvule:

I grupp: koolis õpib 251 või enam õpilast (osalemistasu 100 eurot)

II grupp: koolis õpib 250 või vähem õpilast (osalemistasu 80 eurot)

Võistkonda võib kuuluda igas vanuseklassis igal alal kaks võistlejat ja mitmevõistluse finaali pääseb 20 koolivõistkonda. Paremusjärjestus selgub sarja punktitabeli alusel ja selgub nelja üleriigilise üksikalade etapi ja mitmevõistluse finaali kokkuvõttes.

48. võistlushooaja esimene vabariiklik etapp toimub 8. detsembril kell 12.00 Võru Spordikeskuses ja kavas on 60 m jooks, teivashüpe, kõrgushüpe ja kuulitõuge. Päev hiljem jõuab ETV2 ekraanile etapi kokkuvõte.

Võitjad selguvad kahes vanusegrupis:

Vanem vanuseklass (PV ja TV): 2005. -2006. a. sündinud tüdrukud ja poisid

Noorem vanuseklass (PN ja TN): 2007. a ja hiljem sündinud tüdrukud ja poisid

Mitmevõistluse finaalis on kavas: TN 6-võistlus, TV 8-võistlus, PN 9-võistlus ja PV 9-võistlus.