"Kevadel alguse saanud seljavigastus tundus esmapilgul taanduvat nelja päevaga, kuid kohe pärast seda oli vaja sõita Ameerikasse ning selleks hetkeks oli kõik, mis kehas valesti sai minna, ka seda teinud. Vigastus võimendus," rääkis Tustit. "See jättis kindlasti tugeva pitseri kogu hooajale, kuigi viimased kaks nädalat olid jälle rõõmupakkuvad."

Vigastus sai alguse ühel kevadisel võistlusel, kus Tustitit kaasas ei olnud. "Juhtus mehaaniline vigastus alaseljas, mis liikus järjest ülespoole. Oleksin ma kohapeal olnud, oleksin saanud probleemi enne pikka lendu USA-sse korrigeerida ning see oleks meie hooajast päästnud neli nädalat," jätkas Tustit ning nimetas kõikide Kanterit karjääri jooksul kimbutanud seljahädade põhjuse:

"Gerdil on füsioloogiliselt kaasasündinud sirgselgsus. Sellest tulenevad ka biomehaanilised probleemid alaseljas. Enne minuga tööle hakkamist oli tal aasta varem kolm-neli kuud treeningpausi. Eestis tehtud uuringute põhjal teatasid arstid, et tal ei ole enam mõtet tippspordi ja üldse spordiga jätkata. Sellest on nüüd üheksa aastat möödas."

Kuula täispikkuses "Spordipühapäeva" saadet SIIT