Ühisest trennist on oodatud osa võtma kõik aktiivse elustiili pooldajad, kes soovivad peale töö- või koolipäeva sportlikult aega veeta. Üheskoos läbitakse märgistatud rajal joostes või kepikõndi harrastades 17 või 10 kilomeetrine ring, mis toob sportlased tagasi Tartumaa Tervisespordikeskusesse.

Klubi Tartu Maratoni juhataja Indrek Kelgu sõnul on initsiatiiv taoliseks ettevõtmiseks pärit rahva hulgast. “Taoline ühisjooksmine on suurepärane viis motiveerida ennast sportima värskes õhus. Kui sinna lisada veel korralik rada ning hea seltskond, siis miks mitte lõpetada neljapäev looduses,” sõnas Kelk.

Tartust väljub 3. mail lähtepunkti kell 17:30 tasuta eribuss, mis stardib Vanemuise teatri eest parklast ja toob hiljem soovijad finišist samasse kohta tagasi.

Ühistreening on kõigile huvilistele tasuta ning eelnev registreerimine ei ole vajalik.

13. mail toimuvale jooksumaratonile on praeguse seisuga ennast registreerinud juba 1725 ja kepikõnni distantsile 284 inimest. Soodushinnaga on ennast võimalik kirja panna kuni 7. maini internetikeskkonnas www.tartumaraton.ee, Klubi Tartu Maratoni kontoris Tartus ja kõigis Hawaii Expressi kauplustes üle Eesti.