Liiklejail palutakse võimalusel vältida ümbruskonna teede kasutamist ajavahemikus kl 10:30 - 13:30, teatasid ürituse korraldajad.

SEB Ühispanga VII Tallinna Sügisjooks toimub laupäeval, 2. septembril. Stardi ja finišipaik on Saku Suurhalli ees. Kavas on lastejooksud, 4 km jooks ja kepikõnd, 10 km jooks ning poolmaraton (21,1 km).

31. augusti seisuga on registreerunud 8827 jooksusõpra. Sellesügisene ettevõtmine tõotab kujuneda läbi aegade Eesti suurimaks jooksuürituseks ja suurima osavõtjaskonnaga rahvaspordiürituseks taasiseseisvunud Eestis. Viimane nii arvukas üritus oli 1987. aastal toimunud Tartu suusamaraton, kus osales üle 8000 rahvasportlase.

Nii poolmaratoni kui 10 km distantsist võtavab osa kogu Eesti jooksuparemik. Meie parim pikamaajooksja Pavel Loskutov läheb juba seitsmendat võitu püüdma 21,1 km distantsil. Talle pakuvad konkurentsi mitmete rahvajooksude võitjad Vjatšeslav Košelev ja Margus Pirksaar, aga ka mitmed välisvõistlejad.

Naistest on peafavoriitideks Jekaterina Patjuk, Sigrid Valdre ja Olga Andrejeva. Poolmaratonis selguvad ühtlasi ka Eesti meistrid.

10 km rajal läheb võitu püüdma Toomas Tarm. Talle püüavad vastu hakata leedulased Marius Diliunas ja Ceslovas Kundrotas.

Rekordilise osalejate arvu tõttu paluvad korraldajad osalejail varem kohale tulla. Võimaluse korral võiks aja kokkuhoiuks ja ummikute vältimiseks tulla jalgsi, jalgratta või ühistranspordiga. Kui tullakse autoga, siis on soovitav parkida see võistluspaigast võimalikult kaugele, et säästaksite aega ja ei tekiks liigseid ummikuid.

Kuna inimesi on stardis palju, soovitavad korraldajad valida mõistlik jooksutempo ja taktika, et ei tekiks rüselusi, seisakuid ja kukkumisi. Kõigil, kes stardivad tagumistest stardigruppidest palume mitte tormata, vaid lasta esimeste gruppide jooksjatel liikuma saada ja siis ise jooksma hakata. Eriti ettevaatlik soovitame olla 10 km distantsil osalejatel, kuna siin on osalejaid kõige arvukamalt.

Kuna laupäevane ilm tuleb parajalt soe (18-20 kraadi), siis on mõistlik valida ka jooksuvarustus vastavalt sellele. Soovitusi võite saada ka kohapealt Sportlandi ja Nike telgist. Samas on võimalik ka soodushinnaga soetada uut jooksuvarustust ja laenutada jooksujalatseid.

Sügisjooksu rajal paiknevates joogipunktides saab juua nii vett kui Arctic spordijooki, finišis saavad kõik lõpetajad pudeli vett. Kõik soovijad saavad ennast jooksujärgselt jahutada Premia Jäähallis, kus kehtivad jooksunumbri ettenäitamisel soodushinnad.