Jooksu võitis keenialane John Anzau Mwangangi ajaga 2:06.13. Ta ületas senise rajarekordi koguni minutiga ja edestas kaasmaalast Mathew Kisoriot 19 sekundiga.

Olümpianormi (2:17) jahtinud Nurme debüüt soovitud aega ei toonud. Mees jätkas siiski jooksu ja aitas klubikaaslasel Lily Luigel saada lõpuajaks isiklikku rekordit märkiva 2:40.26 (naiste olümpianormiks on 2:42). Nurme lõpetas ajaga 2:40.28. Kiireim eestlane oli Valencias Raivo Alla, kes läbis distantsi 2:27.42ga.

"Kuni 25. kilomeetrini liikusin varuga graafikus, edestasin olümpianormi graafikut pooleteise minutiga. Midagi läks aga viltu joomise ja energia tarbimisega. Kõht tõmbus krampi ja ma ei saanud enam korralikult hingata," rääkis Nurme. "30. kilomeetril mõtlesin, et aeg 2.20 ei anna mulle midagi. Kuna rajal on ka Lily, äkki saan teda aidata. Mul on hea meel, et kuigi enda jooks läks aia taha, sain kedagi aidata."

Võistluse järel tänas Lily Luik Nurmet. "Kahju, et piste ta enda jooksu rikkus. Igal juhul suur tänu talle! Kergelt see norm ei tulnud. Sihtisin aega 2:38-2:39, aga juba üsna alguses andsin aega ära. Lihased olid kuidagi väsinud. Ilmselt andis veel tunda Pekingi MM pluss treeningud Eesti külmas kliimas. Organism on kuidagi väsinud. Jäin vahepeal üksinda jooksma ja negatiivsed mõtted kippusid pähe. Tiidrek sörkis vahepeal ja ootas mind järele. See oli minu jaoks positiivne ja ilus žest. Ei tea, kas oleksin üksinda suutnud tempot hoida, ta aitas ja ergutas mind palju," kommenteeris Luik. "Sada protsenti rahul ma pole, sest soovitud aega ma välja ei jooksnud. Samas olen siiski õnnelik, et normi ära täitsin. Selle järele ma siia ju tulingi."

Hästi jooksid ka teised Eesti naised, Kaisa Kukk läbis maratoni 2:45.29ga, Mari Boikov 2:51.30ga.

Nüüd on olümpiapileti taganud kolm Eesti maratoonarit: Liina ja Lily Luik ning Roman Fosti.